Abstrakti kuvituskuva Finlands Natur -käännösartikkelikokonaisuuteen. Lähikuva hilseilevästä turkoosista, ruskeasta ja punaisesta maalista.
Teemat

Finlands Natur -yhteistyöartikkelit

Lukuaika: 2 min.

Versuksessa julkaistiin vuonna 2019 yhteensä neljä käännösartikkelia, joissa tarkasteltiin ajankohtaista yhteiskuntatieteellistä ympäristötutkimusta. Artikkelit on tuotettu yhteistyössä Finlands Natur -lehden kanssa, ja ne on rahoittanut Maj ja Tor Nesslingin säätiö. Finlands Natur -lehteä julkaisee Natur och Miljö -yhdistys.

Ilmastoahdistus – uusi kiehtova tutkimusala

Finlands Natur -lehden kanssa yhteistyössä tuotettu artikkeli tarkastelee ilmastoahdistusta ilmiönä ja tutkimusalana. Haastattelussa teologi Panu Pihkala.

Suomalaiset rakastavat luontoaan – mutta eivät varauksetta

Kyselytutkimukset osoittavat, että neljä viidestä suomalaisesta arvostaa luonnon monimuotoisuutta. Tämä ei kuitenkaan aina näy esimerkiksi metsäpoliittisessa päätöksenteossa tai halussa rajoittaa suurpetokantoja.

Silakan lisääminen ruokapöytään auttaa Itämerta

Silakkaa pidetään nykyään lähinnä rehu- ja vientikalana. Voisiko silakka tulevaisuudessa korvata lihan ja tuontikalan lautasella ja näin olla hyödyksi Itämerelle?

Hyvä kaupunkisuunnittelu vähentää autoriippuvaisuutta

Suomessa yksi kaupunkisuunnittelun työkaluista on BEMINE – tutkijoiden ja virkamiesten yhteistyössä tekemä raportti, jossa tarkastellaan tilastoja tavoitteena tehdä suunnittelusta tulevaisuudessa kestävämpää ja osallistavampaa.

Kasvisruoka: Maku ja sijoittelu ratkaisevat

Maistuvaan kasvisruokaan ja sen saatavuuteen panostaminen voivat auttaa kehittämään ruokapalveluita ilmaston kannalta fiksumpaan suuntaan.

Kuluttajaa kiinnostaa – mutta yhteiskunnan on luotava edellytykset kiertotaloudelle

Suomi on aloittanut siirtymisen kohti kiertotaloutta. Tieteellinen tutkimus, innovaatiot ja yhteistyö ovat keskiössä, ja tarpeellinen järjestelmänmuutos on toteutettavissa kuluttajien avustuksella.