Ihmiset eivät tunne ruoan ympäristövaikutuksia
Kuluttajan näkemykset oman ruokavalionsa ympäristövaikutuksista ovat usein virheellisiä – vaikka tutkimukset osoittavat, että lihansyönnin lopettaminen on tehokkain keino vähentää yksilön kasvihuonekaasupäästöjä, siihen ei aina tartuta. Mikä siis avuksi?
Hävikki-innovaatioilla kohti kestävää tulevaisuutta
Millainen on tulevaisuus ilman ruokahävikkiä? Mirkka Forssell pohtii ruokahävikin vähentämisen haasteita ja mahdollisuuksia uusien ruokainnovaatioiden kautta.
Omavaraisuus osana kestävämpien elämäntapojen tavoittelua
Omavaraisuus nousee koronapandemian aikana entistä enemmän pinnalle.
Maatalouden kestävyyssiirtymä tarvitsee näkökulmia materiaalivirtoihin ja ei-inhimillisiin toimijoihin
Miten kasvialkutuotannon monimutkaisesti kytkeytyneitä materiaalivirtojen toimijoita hallitaan ruokaturvan kannalta? Tommi Sorsa pohtii tätä tekstissään uusmaterialistisesta näkökulmasta yhdistäen materiaalivirrat Euroopan Unionin maatalouspolitiikan uudistuviin tavoitteisiin.
Särki – roskakalasta ympäristöilmiöksi
Särjestä on tullut ilmiö julkisessa keskustelussa ja uusvanha trendi suomalaisella lautasella – yhteiskuntatieteiden opiskelija Niko Nesterinen kertoo, miksi.
Miten maailman nälkä voitetaan?
Pelkän ruoantuotannon tai ruoan jakautumisen korostamisen sijaan maailman nälän voittamiseksi on kysyttävä uudenlaisia kysymyksiä.
Ympäristöpoliittinen ruoka
Teemassa pohditaan ruokaa monesta kulmasta. Tarkastelun alla ovat muun muassa ruokahävikki, kasvisruoka kouluissa, hyönteisruoka, ruokaoikeudenmukaisuus ja ruokaosuuskunnat.
Millaisia ratkaisuja osuuskuntatoiminta voi tuoda ruokajärjestelmän ongelmiin?
Galina Kallio, Sami Keto ja Jukka Lassila keskustelevat Versus-podcastissa siitä, miten ruokaosuuskunnat toimivat ja millaisia ratkaisuja ne tarjoavat yhteiskunnan ja maailman ruokajärjestelmien ongelmiin.
Hyönteisruoka: hetken buumi vai osa tulevaisuuttamme?
Juuli Pekkisen Pro gradu -työhön perustuvassa tekstissä käsitellään hyönteisruoan mahdollisuuksia Suomessa.
Ruokaoikeudenmukaisuuden ja ekologisen kestävyyden välillä vallitsee jännitteitä
Teea Kortetmäki tarkastelee ruokaoikeudenmukaisuuden ja ruokajärjestelmän ekologisen kestävyyden välistä suhdetta ja argumentoi, että tämä suhde voi olla jännitteinen.