Ei uhrautumista, vaan hyvää elämää – Kestävään elämäntapaan kasvamassa
Lukuaika: 6 min.Artikkelissa Kirsikka Hynönen pohtii gradunsa tuloksiin pohjaten, miten yksilöt päätyvät valitsemaan ympäristövastuullisen elämäntavan, ja miten tätä tietoa voitaisiin hyödyntää kestävyyskasvatuksen suunnittelussa.
EU:n uusi maahanmuutto- ja turvapaikkasopimus: ratkaisu rajavalvonnan ja universaalien ihmisoikeuksien toteutumisen yhdistämiseen?
Lukuaika: 6 min.Noora Peltonen tarkasteli tutkielmassaan Euroopan unionin muuttoliike- ja turvapaikkapolitiikan uudistusta rajavalvontatoimenpiteiden ja haavoittuvien ryhmien suojelun välisen suhteen kautta. Hän pohtii, voivatko humanitaarisuuden ja rajavalvonnan tavoitteet yhdistyä vai ovatko ne väistämättä ristiriidassa keskenään.
Minkälaisella viherympäristöllä on merkitystä kaupunkilaisten terveydelle?
Lukuaika: 7 min.Vuoden parhaana maantieteen maisterintutkielmana palkittuun työhön perustuvassa artikkelissaan Milena Nevanto pohtii viheralueen laadun merkitystä kaupunkilaisten terveydelle.
Onko Suomi matkalla kohti ekohyvinvointivaltiota?
Lukuaika: 8 min.Hyvinvointivaltiot eivät ole kyenneet vastaamaan aikamme ekologisiin ongelmiin, kirjoittaa Oskari Hakala. Hän pohtii artikkelissaan Suomen hiilineutraaliustavoitteen ja ekologisesti kestävän hyvinvointivaltion yhteyksiä ja tutkii, millaisia toimivan ekohyvinvointivaltion piirteet voisivat olla.
Missä, milloin ja miten yleistajuistat omaa tutkimustasi – ja voisitko tehdä sen paremmin?
Lukuaika: 4 min.Tutkimuksen yleistajuistaminen on tärkeä osa tutkijan työtä. Yleistajuista kirjoittamista voi helpottaa, kun ymmärtää millaisia erilaisia strategioita tieteen yleistajuistamisessa voi hyödyntää.
Pitääkö ympäristökasvatuksen olla aina synkkää?
Lukuaika: 4 min.Lajikato, ilmastonmuutos ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen lisäävät monien ympäristöahdistusta. Artikkelissa käsitellään toivon tunteen, osallisuuden ja omakohtaisen kokemuksen tärkeyttä ympäristökasvatuksessa.
Luontosuhdetta syventämässä pelillisiä menetelmiä hyödyntäen
Lukuaika: 8 min.Pelilliset menetelmät auttavat meitä ylittämään ihmisen ja luonnon välille syntyneitä kuiluja. Ne tarjoavat meille mahdollisuuden kokea ja oppia luonnosta uusilla tavoilla.
Nuorten ilmastoahdistus ja sen käsittelyn tärkeys
Lukuaika: 5 min.Ilmastonmuutos on monimutkainen ongelma, joka nostaa pintaan niin toivottomuutta kuin taistelutahtoakin. Tuleva biologian ja maantieteen opettaja Janika Lappalainen reflektoi artikkelissaan, miten nuorten kokemaan ilmastoahdistukseen voitaisiin parhaiten vastata.
Ihmisen ja eläinten välinen tasapaino metsästyksessä
Lukuaika: 5 min.Kestävässä metsätyksessä ensisijainen pyrkimys olisi saada aikaan jonkinlainen tasapaino ihmisen pyrkimysten, mielihalujen ja luonnon välille, kirjoittaa historian opiskelija Otso Pitkänen. Hän pohtii erityisesti suurpetoihin liittyviä asenteita sekä ihmisen ja eläinten välistä suhdetta tekstissään.
Planetaaristen rajojen kierteissä
Lukuaika: 4 min.Ihmiskunnalla on vain seitsemän vuotta aikaa laskea ja taivuttaa hiilidioksidipäästökäyrää, jottei maapallo syöksyisi ennalta-arvaamattomuuksien kuiluun. Viivi Värn kirjoittaa, että viheliäiden ympäristöongelmien ratkaisemiseen ajoissa vaaditaankin myös perusteellista asennemuutosta.