Ihmiset eivät tunne ruoan ympäristövaikutuksia
Kuluttajan näkemykset oman ruokavalionsa ympäristövaikutuksista ovat usein virheellisiä – vaikka tutkimukset osoittavat, että lihansyönnin lopettaminen on tehokkain keino vähentää yksilön kasvihuonekaasupäästöjä, siihen ei aina tartuta. Mikä siis avuksi?
Lokaalia räppiä globaalissa kontekstissa
Rebekka Roineen pro graduun pohjautuva teksti avaa tilan representaatioista ja sosiaalisen tilan käsitettä suomiräpissä neljän artistin tai yhtyeen tuotannon kautta.
Versus-podcast: Pakotetun siirtolaisuuden umpikujat Balkanilla
Versus-podcast syventyy etenkin Bosniassa vallitseviin haasteisiin vastaanottaa ja hallinnoida sen läpi kulkevia ihmisiä erityisesti 2010-luvulla lisääntyneen maahanmuuton ja siirtolaisuuden kontekstissa. Mukana keskustelussa Heidi Heikkilä, Laura Huttunen ja Nedi Jakupovic.
Kulutustottumusten kyseenalaistaminen tie yksilötason muutoksiin – kestävän kehityksen posterinäyttely
Teksti on toteutettu yhteistyössä Tampereen yliopiston kestävän kehityksen johdantojakson kanssa. Kurssin lopputöinä laaditut posterit visualisoivat kestävään kehitykseen liittyviä ideoita ja ajatuksia kiertotaloudesta ja särkikaloista.
Transnational care market enables alternative working careers for Finnish nurses
The cross-border commuting of Finnish nurses to Norway indicates a change in the labor market and labor market citizenship. Commuting nurses can be seen as active decision-makers.
Ylirajaiset hoivamarkkinat mahdollistavat vaihtoehtoisen työuran suomalaisille sairaanhoitajille
Suomalaisten sairaanhoitajien ylirajainen pendelöinti Norjaan kertoo työmarkkinoiden ja työmarkkinakansalaisuuden muutoksesta, jossa pendelöivät työntekijät ovat aktiivisia toimijoita ja päätöksentekijöitä.
”Nyt innostutaan nyhtökaurasta”
Kaikkein ympäristöystävällisimmän kulutusvalinnan tekeminen ei ole kuluttajille yksiselitteistä ja helppoa, vaikka se sellaisena kauppojen asiakaslehdissä voidaankin esittää.
Ympäristöongelmien moninaisuuden huomioiminen apuna ongelmien ratkaisussa
Suomalaiset ajattelevat ympäristöongelmia paljon, mutta niiden välisiä yhteyksiä ja moninaisuutta ei aina osata huomioida. Mihin ympäristönsuojelussa ja -keskustelussa tulisi keskittyä?
Luentotallenne: Vieläkö demokratiasta on muutosvoimaksi?
YTT, dos. Teppo Eskelinen esitelmöi aiheesta ”Vieläkö demokratiasta on muutosvoimaksi? Radikaalidemokratia yhteiskunnallisena utopiana” maanantaina 30.9. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella.
Ympäristökansalaisuus
Teemassa tutustutaan ympäristökansalaisuuden käsitteeseen. Kenen politiikkaa ympäristökansalaisuus on, ja voisiko siitä olla aineksia ilmastokriisin ratkaisuun?