Podcast

Lähiruoka tuotetaan paikallisesti, kuten tämän kuvan maaseutumaisemassa näkyvillä viljapelloilla.
Audio Podcast

Ruoantuotanto, paikallisuus ja turva – RISTEYKSESSÄ

Lukuaika: 2 min.Millainen merkitys lähiruoalla oli 15 vuotta sitten, onko sen merkitys muuttunut? Onko Ukrainan sota vaikuttanut lähiruoan merkitykseen? Miten paikallinen ruoka määritellään ja miten paljon paikallinen ruoka voi olla riippuvaista ei-paikallisista, jopa globaaleista tuotantopanoksista? Onko sillä merkitystä, miten paikallista ruoantuotanto todellisuudessa on?

Audio Podcast

Vesisuhde – ymmärryksemme vedestä luonnonvarana

Lukuaika: 2 min.Versus -podcastin aiheena on vedenkäyttö ja vesi luonnonvarana. Maantieteen opiskelijat Veera Niemi ja Katri Ollila keskustelevat vesivaroja koskevasta ajattelutavasta – vesisuhteesta ja siitä, miten se muodostuu. He pohtivat muun muassa sitä, miksi meidän tulisi olla tietoisia omasta vesisuhteestamme ja sen arkisista ilmentymistä luontosuhteen rinnalla.