Skeittareita Hiedanrannassa
Audio

Versus-podcast: Skatescape – kestävä kaupunkikehittäminen Hiedanrannassa

Lukuaika: 3 min.

Podcastin pohjana on hiljattain julkaistu vertaisarvioitu artikkeli, joka on luettavissa täältä.
Kallio, K.P., Jokela, S., Kyrönviita, M., Laine, M., Taylor, J. Skatescape in the Making: Developing Sustainable Urban Pedagogies through Transdisciplinary Education. Sustainability 2021, 13, 9561.

Versus-podcastissa keskustellaan kestävästä kaupunkikehittämisestä, siihen liittyvästä koulutuksesta, tutkimuksesta sekä skeittauksesta. Tampereen Hiedanranta toimii sekä tutkimuksen että koulutuksen urbaanina laboratoriona. Hiedanranta kokoaa yhteen hyvin erilaisia kaupunkilaisia suunnittelemaan ja tekemään kestävää ja elävää kaupunkia. Tampereen yliopiston tutkijat ovat monitieteisessä tutkimuksessaan perehtyneet erityisesti skeittikulttuurin merkitykseen Hiedanrannassa sekä myönteisen tunnistamisen pedagogiikkaan niin koulutuksessa kuin suunnittelussakin. Artikkelin kirjoittajista podcast-keskusteluun osallistuvat yliopistonlehtorit Markus Laine ja Salla Jokela sekä väitöskirjatutkija Mikko Kyrönviita. Opiskelijan näkökulmaa keskusteluun tuo kestävän kaupunkikehittämisen opiskelija Aurora Luukkanen. Keskustelun jälkeen kuullaan myös kaksi kommenttipuheenvuoroa. Ympäristökasvatuksen professori Kirsi Pauliina Kallio kertoo kommentissaan tutkimuksen taustasta sekä myönteisesti tunnistavasta kestävyyskasvatuksesta. Sammon keskuslukion skeittilinjan koordinaattori, skeittari Teemu Grönlund kertoo tänä syksynä käynnistyneen skeittilinjan kuulumisia sekä skeittauksesta Hiedanrannassa. Keskustelua juontaa Versuksen päätoimittaja Anna Mustonen.

Podcastin kokonaispituus on 1 tunti 40 minuuttia. Kirsi Pauliina Kallion kommentti on kohdassa 0:57 ja Teemu Grönlundin kommentti kohdassa 1:24.

Voit kuunnella podcastin tästä:

 


Salla Jokelan kuva

Salla Jokela työskentelee kestävän kaupunkikehityksen yliopistonlehtorina Tampereen yliopiston yhteiskuntatieteiden tiedekunnassa. Hän on edistänyt tieteenalarajoja ylittävää ja yhteiskunnallisesti vaikuttavaa kaupunkitutkimusta niin Suomen Kaupunkitutkimuksen Seuran aktiivina kuin aiemmissa tehtävissään Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimuksensa on keskittynyt kaupunkimaisemien poliittisuuteen, kaupunkibrändäykseen sekä matkailun digitaalisen alustatalouden vaikutuksiin kaupungeissa.


Markus Laineen kuva

Markus Laine työskentelee kestävän kaupunkikehityksen yliopistonlehtorina Tampereen yliopiston johtamisen ja talouden tiedekunnassa. Hän on ollut erityisen kiinnostunut käytännön kaupunkikehittämisestä yhdessä asukkaiden, kaupunkisuunnittelijoiden ja yritysten kanssa. Hän on tutkinut kestävän kaupunkikehityksen tulevaisuutta, paikallisen poliittisen kulttuurin muutosta ja asumisen uusia ratkaisuja.


Mikko Kyrönviidan kuva

Mikko Kyrönviita on ympäristöpolitiikan väitöskirjatutkija Tampereen yliopistossa. Hän tutkii skeittausta ja skeittareiden rakentamia DIY-skeittiparkkeja, joiden kautta tarkastelee itseorganisoitumisen ja poliittisen toimijuuden muotoja sekä osaamisen ja asiantuntijuuden rakentumista kaupunkikehittämisessä. Mikko on skeitannut 35 vuotta ja toimii muutenkin aktiivisesti skeittauskulttuurin parissa.


Aurora Luukkasen kuva

Aurora Luukkanen on Sustainable Urban Development tutkinto-ohjelman toisen vuosikurssin opiskelija. Pääaineena ohjelmassa hänellä on yhteiskuntatutkimus ja kiinnostuksen kohteet kaupunkikehityksessä kohdistuvat ihmisten hyvinvointiin ja kokemuksiin kaupunkielämästä.Kirsipauliina Kallion kuva

Kirsi Pauliina Kallio työskentelee ympäristökasvatuksen professorina Tampereen yliopistossa. Hän on kehittänyt pitkäjänteisesti myönteisen tunnistamisen näkökulmaa monitieteisessä tutkimusryhmässä, kehittävän yhteistutkimuksen projekteissa yhdessä eri alojen asiantuntijoiden kanssa. Kaupunkitutkimuksessa Kallio on keskittynyt demokratian, yhdenvertaisuuden ja kansalaisosallistumisen kysymyksiin.


Teemu Grönlund toimii Tampereen Sammon keskuslukion skeittilinjan koordinaattorina sekä Pirkanmaan Kaarikoirien puheenjohtajana sekä Suomen rullalautaliitossa.

Teemu Grönlund skeittaa Kennelissä
Teemu Grönlund Kenneli DIY-skeittihallissa Hiedanrannassa, kuva: Aleksi MartikainenOtsikkokuva: Mikko Kyrönviita

Tämä Versus-podcast on toimitettu Suomen tiedekustantajien liiton tuella. Liiton apuraha on rahoitettu Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla. Podcastin on äänittänyt ja editoinut Versuksen päätoimittaja Anna Mustonen.

Takaisin ylös ↑