Kuvituskuva sivulle, jolle on linkattu Versus-podcast aiheesta ympäristönmuutos ja tartuntataudit. Ihminen istuu ainoana matkustajana julkisen liikenteen kulkuvälineessä kasvomaski yllään.
Audio Kriittinen tila

Versus-podcast: Ympäristönmuutos ja tartuntataudit

Lukuaika: < 1 min.

Koronaviruspandemia on tänä keväänä mullistanut ihmisten elämän eri puolilla maailmaa. Koronaviruksen aiheuttama COVID-19-tauti, kuten monet muutkin ihmisen uudet tartuntataudit ovat yleensä eläimistä ihmisiin siirtyviä zoonooseja. Mitä ympäristön vaikutuksesta ihmisten uusien tartuntatautien synnyssä jo tiedetään ja mistä tarvitsemme uutta tutkimustietoa? Entä millä keinoin pandemioiden uhkaa voidaan tulevaisuudessa pienentää?

Näitä kysymyksiä pohtivat neljä eri alojen asiantuntijaa Ympäristötiedon foorumin Ympäristödialogeja-tilaisuudessa ”Ympäristönmuutos ja tartuntataudit” keskiviikkona 6.5. Keskustelu kuullaan nyt myös Versus-podcastina.

Mukana keskustelemassa olivat uhkaavien infektiotautien apulaisprofessori Tarja Sironen, immunologian professori Seppo Meri sekä vanhempi tutkija, sosiologi Salla Sariola. Tilaisuuden fasilitoi tutkija ja tietokirjailija Tuomas Aivelo. Keskustelun ydinkohdat on koottu tiivistelmäksi Ympäristötiedon foorumin sivuille.

Jakson kesto on noin 1 h 36 min

Podcastin on editoinut Laura Kippola ja jinglen on säveltänyt Samuli Arrela. Tämä Versus-podcast on tuotettu yhteistyössä Ympäristötiedon foorumin kanssa ja sen toimittamiseen on saatu tukea Suomen tiedekustantajien liitolta. Liiton apuraha on rahoitettu Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.