Kuvituskuva sivulla, jolle on linkitetty tallenne luennosta ”Vieläkö demokratiasta on muutosvoimaksi? Radikaalidemokratia yhteiskunnallisena utopiana”. Kuvituskuva on abstrakti kuva harmaasta kuluneesta amfiteatterimaisesta portaikosta.
Kriittinen tila Videot

Luentotallenne: Vieläkö demokratiasta on muutosvoimaksi?

Lukuaika: < 1 min.

YTT, dos. Teppo Eskelinen esitelmöi aiheesta ”Vieläkö demokratiasta on muutosvoimaksi? Radikaalidemokratia yhteiskunnallisena utopiana” maanantaina 30.9. Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampuksella. Luennon järjesti Kohtuus vaarassa -liike.

Yliopistonlehtori Teppo Eskelinen on perehtynyt poliittiseen filosofiaan. Hänen tutkimusalojaan ovat muun muassa poliittinen talous ja kehitystutkimukseen liittyvät kysymykset.

Eskelinen julkaisi tänä vuonna kirjan Demokratia utopiana ja sen vastavoimat. Jotta voimme kuvitella paremman tulevaisuuden, on meidän vaadittava demokratialta enemmän. Demokratian pitää muuttua, parantua ja edistyä, vaikka jo 1990-luvulla syntyi käsitys, että demokratia olisi jo voittanut. Demokratian uskottiin toteutuvan ympäri maailmaa lähes itsestään. Viime vuosina optimismi demokratian ympärillä on kuitenkin hiipunut: markkinat ja vahvat johtajat korvaavat demokraattisia käytäntöjä. Demokratiaa on rajattu määrätietoisesti.