Kuvituskuva sivulle, jolla on Versus-podcast aiheesta ilmastonmuokkaus.
Audio Kriittinen tila

Versus-podcast: Ilmastonmuokkaus – viimeinen oljenkorsi?

Lukuaika: < 1 min.

Ilmastonmuokkauksella viitataan menetelmiin, joiden avulla ilmastoon puututaan tarkoituksellisesti ilmastonmuutoksen vaikutusten hillitsemiseksi. Näihin teknologioihin sisältyvät esimerkiksi auringonvalon heijastaminen takaisin avaruuteen sekä hiilidioksidin takaisinotto ilmakehästä. Kuinka pitkällä ilmastonmuokkaustutkimus on ja minkälaista eettistä pohdintaa ilmaston muokkaamiseen liittyy?

Muun muassa näitä kysymyksiä pohdittiin Ympäristötiedon foorumin Ympäristödialogeja-etälähetyksessä ”Ilmastonmuokkaus, viimeinen oljenkorsi?” keskiviikkona 18.3. Keskustelu kuullaan nyt myös Versus-podcastina.

Mukana keskustelemassa olivat erikoistutkija Antti-Ilari Partanen ilmatieteen laitokselta, Suomen ympäristökeskuksen ilmastonmuutoksen strategisen ohjelman johtaja Mikael Hilden ja valtiosihteeri Terhi Lehtonen Ympäristöministeriöstä. Keskustelun fasilitoi kirjailija ja toimittaja Pasi Toiviainen.

Jakson kesto on noin 1 h 18 min

Podcastin on editoinut Laura Kippola ja jinglen on säveltänyt Samuli Arrela. Tämä Versus-podcast on tuotettu yhteistyössä Ympäristötiedon foorumin kanssa ja sen toimittamiseen on saatu tukea Suomen tiedekustantajien liitolta. Liiton apuraha on rahoitettu Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.