Kriittinen tila Videot

David Kaplanin vierailuluento

Versus-video
Lukuaika: < 1 min.

Professori, tiedetoimittaja DAVID H. KAPLAN esitelmöi aiheesta Reinventing The Geographical Review 4. lokakuuta 2017 Tieteiden talolla. Tilaisuuden järjesti Suomen tiedekustantajien liitto ry.

David Kaplan on The Geographical Review’n päätoimittaja ja National Identities -lehden toinen toimittaja (Taylor & Francis Publishers). Hän työskentelee maantieteen professorina Kent State -yliopistossa Ohiossa, Yhdysvalloissa. Hän on toimittanut ja kirjoittanut useita kirjoja, joista uusin on Navigating Ethnicity: Segregation, Placemaking, and Difference (Rowman & Littlefield, 2017).

The Geographical Review on Yhdysvaltain vanhin maantieteellinen aikakauskirja ja Yhdysvaltain vanhimman maantieteellisen seuran American Geographical Societyn tärkein julkaisu. Vertaisarvioitu lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa, ja meneillään on 107. vuosikerta. Kaplan kertoo esitelmässään, kuinka hän on uudistanut perinteikkään lehden, kuinka työ on palvellut seurakustantajan omia uudistumispyrkimyksiä ja kuinka lehti ja sitä kustantava seura ovat kehittäneet yhteistyötään muutoksen edetessä.

Esitelmän kieli on englanti.