Teemat

HAKUKUULUTUS: Versus-verkkojulkaisu etsii vastaavaa toimittajaa

Lukuaika: 2 min.

Versus on tiedettä kunnianhimoisesti yleistajuistava ja moninäkökulmaisia keskusteluja edistävä verkkojulkaisu. Se hakee yhteiskunnallista vaikuttavuutta aluetieteen, maantieteen ja yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen monitieteisellä kentällä edistämällä keskustelua ja esittelemällä uusia näkökulmia helposti lähestyttävissä muodoissa. Versus avattiin keväällä 2018.

Versusta kustantavat yhdessä:
– Alue- ja ympäristötutkimuksen seura (AYS)
– Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seura (YHYS)
– Suomen Maantieteellinen Seura (SMS)
– Versus toimii yhteistyössä seurojen kustantamien vertaisarvioitujen tiedelehtien Alue & Ympäristö, Fennia ja Terra kanssa

Vastaavan toimittajan keskeisiä tehtäviä ovat Versuksen sisältöjen suunnittelu yhdessä opiskelijatoimittajan ja monitieteisen toimituskunnan kanssa, käytännön toimitustyö ja verkkotaitto, julkaistujen sisältöjen levittäminen sosiaalisessa mediassa sekä julkaisun resurssipohjan ylläpitäminen yhteistyössä kustantajien kanssa. Vastaava toimittaja vastaa ensisijaisesti Tiededebatti- ja Kriittinen tila -juttujen toimittamisesta ja hänen työparinsa, opiskelijatoimittaja, vastaa Gradusta asiaa -opiskelijatekstien toimittamisesta. Vastaava toimittaja verkkotaittaa itse toimittamansa jutut ja jakaa ne julkaisun jälkeen Versuksen sosiaalisen median kanavissa. Toimittaja myös vastaa WordPress-pohjaisen versuslehti.fi-sivuston päivittämisestä ja teknisestä ylläpidosta.

Versuksen vastaava toimittaja toimii yhteyshenkilönä Versuksen yhteistyökumppanien (mm. Tutkitusti-verkosto, Finlands Natur -lehti) ja toimituskunnan välillä. Hän työskentelee yhteistyössä myös Alue & Ympäristö, Fennia– ja Terra-tiedelehtien toimitussihteerien kanssa, jotka ohjaavat kiinnostuneita Tiededebatti-kirjoittajia Versuksen pariin. Vastaava toimittaja hakee rahoitusta Versuksen toiminnan jatkamiselle yhdessä opiskelijatoimittajan ja toimituskunnan kanssa.

Vastaavan toimittajan tehtävä tarjoaa mahdollisuuksia yhteiskunnallisesti vaikuttavan tiedeviestinnän toteuttamiseen osana monitieteistä ja -ammatillista yhteisöä, sekä merkittävää verkostoitumista eri yleisöjen, tiedon tuottajien ja sidosryhmien kanssa. Hyvät koordinointitaidot sekä hyvä suomen ja englannin kielen taito ovat eduksi tehtävän hoitamisessa. Myös aiemmasta toimitus- ja WordPress-kokemuksesta on apua tehtävässä. Soveltuva hakija kuitenkin perehdytetään huolella tehtävään, joten aiempaa kokemusta ei vaadita.

Tehtävään valittu henkilö voi mitoittaa työmäärää itselleen sopivaksi, mutta aktiivisen julkaisutahdin mahdollistamiseksi toivotaan, että vastaava toimittaja voisi sitoutua työskentelemään Versuksen eteen vähintään 8 h/vko (poislukien loma-ajat). Tehtävä sopiikin hyvin esimerkiksi maisteri- tai jatko-opiskelijalle. Tehtävästä voidaan apurahatilanteen mukaan maksaa pieni palkkio. Vuonna 2020 palkkion maksaminen on sidottu Versus-podcastien toimittamiseen ja rahoituspäätökset vuodelle 2021 selviävät loppuvuoden aikana.

Vapaamuotoiset hakemukset Versuksen vastaavan toimittajan tehtävään ansioluettelon kera pyydetään lähettämään Versuksen toimitukseen osoitteeseen toimitus@versuslehti.fi 15.10. mennessä. Tehtävä täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä. Kerro hakemuksessa vahvuuksistasi, osaamisestasi ja kiinnostuksestasi tiedeviestintää kohtaan.

Lisätiedot: Laura Kippola, toimitus@versuslehti.fi, 044 970 8154

Takaisin ylös ↑