Teemat

HAKUKUULUTUS: Versus-verkkojulkaisu etsii uusia toimitusavustajia

Lukuaika: < 1 min.

Tiedettä kunnianhimoisesti yleistajuistavan Versus-verkkojulkaisun toimitus etsii joukkoonsa uusia toimitusavustajia. Voisitko sinä olla yksi heistä?

Versus (www.versuslehti.fi) on moninäkökulmaista ja tiedepohjaista keskustelua edistävä verkkojulkaisu, jota julkaisevat yhdessä Suomen Maantieteellinen seura (SMS), Alue- ja ympäristötutkimuksen seura (AYS) ja Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seura (YHYS). Versus toimii yhteistyössä myös seurojen kustantamien vertaisarvioitujen tiedelehtien Alue & Ympäristö, Fennia ja Terra kanssa. Versus pyrkii toiminnallaan edistämään alojensa tutkimuksen saavutettavuutta, näkyvyyttä ja vaikuttavuutta. Versusta julkaistaan pääasiassa suomeksi ja englanniksi WordPress-pohjaisella nettisivustolla.

Versuksen toimitus etsii nyt joukkoonsa uusia toimitusavustajia. Avustajan tehtäviin kuuluvat muun muassa
– sisältöjen suunnittelu yhdessä päätoimittajien kanssa,
– käytännön toimitustyö ja verkkotaitto ja
– sosiaalisen median sisältöjen suunnittelu ja levitys.

Toimitusavustajat vastaavat opiskelijateksteistä koostuvan Gradusta asiaa -palstan sisällöistä. Lisäksi toimitusavustaja(t) toimivat mukana Versuksen ja Alue- ja ympäristötutkimuksen seuran Risteyksessä-hankkeen koordinoinnissa ja julkaisussa Versuksen osalta. Risteyksessä-hanke pyrkii popularisoimaan yhteiskunnallisia aiheita, kehittämään Versuksen sisällöllistä rakennetta ja keskittämään huomiota sosiaalisen median viestintään. Toimitusavustajien tehtävänkuvaa voidaan räätälöidä ja jakaa avustajien kiinnostuksen ja osaamisen mukaan.

Toimitustyöstä voidaan maksaa tehtäväkohtaisia palkkioita, jotka on sidottu kulloiseenkin apurahatilanteeseen. Toimitusavustajat voivat siten mitoittaa työmäärää itselleen sopivaksi. Säännöllisen julkaisutahdin mahdollistamiseksi kuitenkin toivotaan, että toimitusavustajat pystyvät sitoutumaan Versuksen toimitustyöhön vähintään vuodeksi tai kahdeksi eteenpäin.

Toimitusavustajan tehtävä tarjoaa esimerkiksi perustutkinto-opiskelijoille ainutlaatuisia mahdollisuuksia oppia yhteiskunnallisesti vaikuttavaa tiedeviestintää osana monitieteistä ja -ammatillista tiedeyhteisöä. Tekstien toimitustyössä avustaminen tarjoaa näköalapaikan sekä Versuksen edustamien alojen ajankohtaiseen tutkimukseen että yleistajuisen tiedeviestinnän kenttään. Lisäksi tehtävä tarjoaa merkittävää verkostoitumista eri yleisöjen, tiedon tuottajien ja sidosryhmien kanssa. Toimitusavustajana toimiminen ei vaadi aiempaa kokemusta, mutta hyvät organisointitaidot, kirjallinen ilmaisu ja kiinnostus tehtävää kohtaan ovat eduksi. Soveltuvat hakijat perehdytetään tehtävään.

Vapaamuotoiset, lyhyet hakemukset toimitusavustajan tehtävään pyydetään toimittamaan Versuksen toimitukseen osoitteeseen toimitus@versuslehti.fi perjantaihin 29.10. mennessä. Kerro hakemuksessa vahvuuksistasi, osaamisestasi ja kiinnostuksestasi tiedeviestintää kohtaan.

Lisätiedot: Anna Hakala, vt. opiskelijatoimittaja, toimitus@versuslehti.fi, 040 5262971

Takaisin ylös ↑