Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

“Miten mä tän nyt sanoisin?” Yhteiskunnallista vaikuttavuutta onnistuneesta tiedeviestinnästä

24.10.2018 klo 13:00 - 17:00

Maantieteen päiviä edeltävänä keskiviikkona 24.10.2018 järjestetään opiskelijoiden työpajapäivä. Työpajapäivään osallistuville tarjotaan mahdollisuus kehittää viestinnällisiä tai tieteellisiä taitojaan kahdessa nelituntisessa intensiivityöpajassa. Versus ja Suomen maantieteellisen seuran puheenjohtaja Venla Bernelius ovat järjestämässä yhdessä työpajaa.

“Miten mä tän nyt sanoisin?” Yhteiskunnallista vaikuttavuutta onnistuneesta tiedeviestinnästä

Tiedeviestintätaitojen merkitys on korostunut yhteiskunnassa ja tutkimuskentällä merkittävästi viime vuosina, mutta yliopistojen perustutkintoihin saakka trendi ei ole vielä siirtynyt. Tämä työpaja keskittyy maantieteilijöiden tiedeviestinnän keinoin tapahtuvaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Työpajassa kuullaan alustukset, joissa käydään läpi maantieteellisen tiedeviestinnän merkitystä yhteiskunnassa, tiedeviestinnän erilaisia ilmenemismuotoja sekä tiedeviestinnän nykytrendejä. Harjoitukset keskittyvät käytännön tiedeviestinnän tilanteisiin: Kuinka laaditaan tiedote omasta tutkimusaiheesta tai -tuloksesta niin, että valittu kohdeyleisö kiinnostuu siitä? Kuinka annetaan haastattelu medialle?

Työpajan fasilitoivat Suomen Maantieteellisen Seuran puheenjohtaja ja Helsingin yliopiston maantieteen apulaisprofessori Venla Bernelius sekä maantieteen ja yhteiskunnallisen ympäristötutkimuksen alan tiedeviestintään keskittyneen Versus-verkkojulkaisun kehityskoordinaattori sekä Sustis-kollektiivin ilmastoviestinnän asiantuntija Anna Pulkka. Työpaja on suunnattu erityisesti maantieteen perus- ja jatko-opiskelijoille.

*****

Työpaja pidetään Helsingin yliopiston Kumpulan kampuksen Physicum-rakennuksessa (Gustaf Hällströminkatu 2, https://goo.gl/maps/4Gg4pQfPUKU2).

Sali E205
Klo 13–17

Maantieteen päivien työpajat löytyvät täältä.

Tiedot

Päivämäärä:
24.10.2018
Aika:
13:00 - 17:00
Kotisivu:
https://www.helsinki.fi/fi/konferenssit/maantieteen-paivat-2018/tyopajat