Pyöräilijä
Audio Kriittinen tila

Versus-podcast: Kuntavaaliteeman 2021 keskustelu

Lukuaika: < 1 min.

Podcast on osa Versuksen kuntavaaliteemaa. Kuntavaalit käydään Suomessa kesäkuussa, ja Versus osallistuu vaalien alla käytävään keskusteluun neljällä asiantuntijatekstillä sekä Versus-podcastilla. Kriittisen tilan kuntavaaliteeman tekstit ja podcast käsittelevät ympäristökansalaisuutta, kunnan päätöksentekoa, lähiluontoa sekä kuntien vanhan rakennuskannan kohtaloita.

Versus-podcastissa yhteiskuntamaantieteen yliopistonlehtori Ilkka Pyy ja maantieteen professori Ari Lehtinen keskustelevat Versuksen päätoimittajan Anna Mustosen kanssa muun muassa kuntien elinvoimasta, päätöksenteosta ja ympäristönäkökohdista. Podcastissa kuullaan myös viranomaisten viestejä tuleville päättäjille, haastateltavina ovat ympäristöasiantuntija Jukka Nykänen Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta sekä Joensuun kaupungilta ympäristönsuojelupäällikkö Jari Leinonen, metsätalousinsinööri Merja Kuukkanen sekä vs. kaavoituspäällikkö Juha Pasma.

Jakson kesto on noin 1 h 17 min


Kirjoittajan kuva
Ilkka Pyy on yhteiskuntamaantieteen yliopistonlehtori Itä-Suomen yliopistossa. Hän on tutkinut kuntien roolin ja aseman muutosta monista näkökulmista yli 30 vuotta. Tällä hetkellä hänen erityinen kiinnostuksen kohteensa on kehittämisen laatua etsivä yhdyskuntasuunnittelu.


Kirjoittajan kuva
Ari Lehtinen toimii maantieteen professorina Itä-Suomen yliopistossa. Lehtisen maantiede on kohdentunut ennen muuta ympäristökysymyksiin, yhteisölliseen vaikuttamiseen sekä toimintatutkimukseen.


Tämä Versus-podcast on tuotettu ja toimitettu Suomen tiedekustantajien liiton tuella. Liiton apuraha on rahoitettu Kopioston keräämillä tekijänoikeuskorvauksilla.

 

  • Missä, milloin ja miten yleistajuistat omaa tutkimustasi – ja voisitko tehdä sen paremmin?

  • Man holding a brown pot with smoke during a Mayan ceremony in Tulum, Mexico

    Can myths and business coexist in the forests? -podcast

  • Kaurapelto ja kukkia

    Ruokajärjestelmää ohjaavien vallitsevien ajattelutapojen ravistelu auttaa näkemään toisin