Tiede, tiedeviestintä ja kansalaistieteen mahdollisuudet puhututtavat Julkinen ja tekevä tiede -podcastissa. Artikkelikuvan karttapallo kuvaa aiheen globaalisuutta.
Audio Kriittinen tila

Julkinen ja tekevä tiede -podcast

Lukuaika: < 1 min.

Tieteen auktoriteetissa ei ole kysymys siitä, että ”minä olen tiedemies, siksi tiedän kaiken”, vaan siitä, että me ollaan yhdessä tehty parhaamme tämän asian selvittämiseksi ja jokainen saa kritisoida toisten tekemistä, toteaa Eva Heiskanen Versuksen Julkinen ja tekevä tiede -podcastissa.

Podcastissa keskustellaan ympäristötutkimusta koskevan tiedeviestinnän asettamista haasteista tutkijoille, kansalaistieteen mahdollisuuksista, tutkimuksen yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta ja kokeilujen karikoista.

Keskustelemassa ovat tällä kertaa Suomen ympäristökeskuksesta ympäristöpolitiikan erikoistutkija Helena Valve ja luonnonvarapolitiikan erikoistutkija Taru Peltola, Helsingin yliopistosta kuluttajatutkimuksen professori Eva Heiskanen sekä Yliopisto-lehdestä tiedetoimittaja Mikko Pelttari.

Podcastin on toimittanut Versuksen kehityskoordinaattori Anna Pulkka ja jinglen luonut Samuli Arrela. Podcast on äänitetty Julkinen ja tekevä tiede -tapahtuman yhteydessä, tapahtumasta tehty tallenne on katsottavissa  Ympäristötiedon foorumin sivuilta.

Jakson kesto on noin 33 minuuttia