Maaseudulla on voitava elää, jotta kaupungeissa voidaan elää
Maaseutu on ekologisen jälleenrakennuksen aikakaudella muutosten edessä, mutta ilmastonmuutosta hillitsevät toimet on tehtävä vaarantamatta ruoantuotantoa. Armi Purhonen avaa keskustelua maaseudun elinvoimasta ja ruokaturvasta.
Särki – roskakalasta ympäristöilmiöksi
Särjestä on tullut ilmiö julkisessa keskustelussa ja uusvanha trendi suomalaisella lautasella – yhteiskuntatieteiden opiskelija Niko Nesterinen kertoo, miksi.
Kulutuskulttuurista kohtuuteen – matkalla kohti parempaa elämää
Elämme ihmiskunnan historian yltäkylläisintä ajanjaksoa, mutta hyvinvointimme on rakennettu fossiilitalouden keinoin, ympäristömme kustannuksella. Tekstissään maantieteen ja ympäristöpolitiikan opiskelija Roosa Pajari peräänkuuluttaa siirtymistä kohtuukulutukseen.
Kasvisruoka: Maku ja sijoittelu ratkaisevat
Maistuvaan kasvisruokaan ja sen saatavuuteen panostaminen voivat auttaa kehittämään ruokapalveluita ilmaston kannalta fiksumpaan suuntaan.
Decarbonising energy regimes: Methodological explorations and empirical insights for policy
Karoliina Isoaho’s lectio praecursoria presents the main findings of her dissertation and offers advice for policy and practice.
Finlands Natur -yhteistyöartikkelit
Versuksessa julkaistiin vuonna 2019 yhteensä neljä käännösartikkelia Finlands Natur -lehdestä. Artikkeleissa tarkastellaan ajankohtaista yhteiskuntatieteellistä ympäristötutkimusta.
YHYS-kollokvio 2018: NATURECULTURES
YHYS-kollokvio 2018: NATURECULTURES Yhteiskuntatieteellisen ympäristötutkimuksen seura YHYS ry järjestää kansainvälisen syyskollokvion Rovaniemellä teemalla ”Naturecultures”. Kollokvio kokoontuu ensimmäistä kertaa Lapin yliopistolla. Versus järjestää kollokvioon…